Rode mikrofonok
Kapcsolat
A Rode mikrofonok hazai képviselője
MediaDot Kft
2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.

Telefonáljon a Rode mikrofon Magyarországnak06 20 510 2918
06 30 859 3890
06 30 683 9937
Email:

Szervíz tel.: 06 30 318 3857
Szerviz email: szerviz[kukac]mediadot[pont]hu

Létezik jó hangú vokál mikrofon, amely minden énekeshez illik?

NyomtatóbarátMond el egy barátodnak
A rövid válasz: Nem! Viszont egy kevésbé karakteres hangzású mikrofonnal általában jól alkalmazkodhatsz az énekes karakteréhez a mikrofontávolság megválasztásával.

Például a kardioid iránykarakterisztikás mikrofonoknak jellemzően van egy mély kiemelésük, amikor közelről használjuk őket (proximity effektus), így ha a hang túl vékony (nincs mély) egy énekesnél, kérd meg, hogy énekeljen közelebbről. A kardioid mikrofonok tengelyirányban veszik a leginkább a magas hangtartományt, így ha csökkenteni akarod  a magasat, döntsd egy kicsit feljebb a mikrofont, az énekes így nem teljesen szemből, hanem kicsit oldalról énekel majd bele és csökken a magas tartomány.

Egy vékony, függőleges akadályt (mint pl,. egy műanyag toll) helyesen a mikrofon elé helyezve szintén csökkenthető a magas hangok aránya és a sziszegés hallhatósága, amikor ez problémát okoz. Amikor az éneknek fényesebbnek, magasabbnak kell lennie, használhatsz egy széles, 10-12Khz közötti EQ-s emelést, hogy elérd azt a hatást, amit a hangmérnökök fényes vagy ragyogó hangzásnak neveznek. De finoman bánj az EQ-val, ha túl sokat emelsz, rikácsoló, visító hangot kaphatsz.

Az igazi válasz az, hogy a különböző mikrofonoknak kulönböző hangtónusuk van, tehát a legjobb ha az énekessel kipróbáltok néhány mikrofont, és a leginkább illeszkedőt használjátok a felvételhez.

Ha home stúdiód van a saját zenék készítéséhez, felvételéhez, azt a mikrofont választd, amelyik legjobban teljesít saját hangoddal, de a professzionális környezetben nagyon jól jöhet, ha rendelkezésre áll néhány mikrofon. Például ha erőteljességet, izmos hangot akarsz elérni anélkül, hogy a hang minőségéből vesztenél, az NT1-A kiváló választás lehet. Próbáld ki az NT2-A-t, ha további sokoldalúságra van szükséged az iránykarakterisztikák és szűrők beállításával. Természetesen - ha a költségvetés megengedi - a csöves mikrofonok speciális minőséget és hangzást vihetnek felvételeidbe. Kijelenthető: sosem lehet túl sok mikrofonod, de ha van egy jó mikrofonod, amit okosan használsz, igen szép felvételeket készíthetsz vele.

Értékeld ezt a cikket!.
A cikk még nincs osztályozva  Írj egy véleményt.

Copyright © - 2008-2010 - Mediadot Kft, a Rode mikrofonok hivatalos magyar képviselője.
Telefon: 06 (20) 510 2918 - 2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.
További mikrofonok Sommer Cable kábelek További hangtechnikai eszközök
ViArt - PHP Shopping Cart