Rode mikrofonok
Rode mikrofon hírek  Kategóriák
Rode mikrofon tesztek Rode mikrofon tesztek
Rode mikrofonnal nyomják Rode mikrofonnal nyomják
Rode mikrofon hírek  Népszerű
Rode mikrofon hírek  Újdonságok
 RØDE NT5 ceruza mikrofon teszt

Rode VideoMic kamera mikrofon teszt a Videomaker.com-on

NyomtatóbarátMond el egy barátodnak
Rode VideoMic kamera mikrofon teszt a Videomaker.com-on Mikrofon teszt...1... 2...3 - kezdi a Videomaker.com a Rode kamera mikrofon tesztjét. Mi pedig folytatjuk a magyar fordítással, hogy minél többen olvashassátok.

A Rode VideoMic egy egyedi megoldás a középhaladó és haladó videósok számára, akik jobban irányítható és komolyabb megoldást keresnek a kamera beépített mikrofonjánál. Meglepő, hogy nincs több ilyen mikrofon, amelyik rezgéscsillapítással együtt kínál külső mikrofon megoldást.

Rode VideoMic tesztPapucs, ami csillapít

A VideoMic nem olyan mint a többi vakupapucsos kellék, innovatív, beépített, rezgéscsillapítóval rendelkezik. A csillapító konstrukciója viszonylag kis méretű, ezzel a mikrofon végső méretét a minimumon tartva. Habár ha a kamera vakupapucsa mellett kezelőszervek vannak, érdemes figyelni, mert gátolhatja a használatukat.

Ebben a mikrofon tesztben az alapoktól indulunk. A fogó és a mikrofon nagy része műanyagból készült, kivéve a kis fémet ami a rezgésgátló szerkezet alját biztosítja, és a néhány csavart. Biztosan elég erős hogy a videó gyártást kibírja és elég könnyű, hogy ne húzza le a kisebb kézi kamerákat. Miközben a méret miatt lehetséges, hogy néhány kezelőszervet nehézkesen tudunk majd kezelni, a könnyűsége igazán könnyű filmezéssel, kezelhetőséggel kárpótol minket. A mikrofon elejét egy szélvédő szivacs fedi, mely jól csillapítja a kisebb szél okozta hangokat, de ha kültéren, szélben is használni akarod ezt a mikrofont, gondolkozz el egy szélfogó beszerzésén, mely nagyobb szélsebesség esetén is kellő védelmet nyújt (Rode Deadcat - a szerk.).

A be-kikapcsoló gomb és az elemtartó könnyen elérhető a mikrofon hátulján. A kapcsoló három állású: kikapcsolt, bekapcsolt és mélyvágó szűrős állapottal. A ki- és bekapcsolt állapot egyértelmű. A mélyvágó levágja az alacsony frekvenciás hangokat, segíti a fontos hangtartomány felvételét. A kapcsoló melletti LED felvillan, amikor bekapcsolod a mikrofont, és villog, ha az elem cserére szorul. Az elemtartó egy 9V-os elemet rejt. A régi elem lecserélése hihetetlenül egyszerű és csak néhány másodpercet vett igénybe ezen tesztelés során. Nem kell aggódnod a gyakori elemcsere miatt, az átlagos elem élettartam 100 óra.

A Lock and Load Microphone Review

A VideoMic a vakupapucson keresztül rögzíthető kamerádra. A túlméretezett vakupapucs rögzítő csavar könnyűvé teszi a rögzítést, ha olyan videós vagy, akit nagyobb újakkal áldott meg a sors, értékelni fogod ezt a jellemzőt - mert igen nehéz nagy kézzel megfogni az apró rögzítő elemeket.

A mikrofonnak két menetes rögzítő lyuka van, mellyel tripodra vagy mikrofon rúdra rögzíthető, de a vakupapucs rögzítőt el kellett távolítanunk (egy Philips csavarhúzóval) hogy elérhetővé tegyük ezeket a teszt során (a vakupapucs egy egyszerű kereszthornyos/csillag csavarhúzóval leszerelhető, de magyarok vagyunk, ezt egy bicskával is megoldjuk!- a szerk.). A lyukak 3/8" 16mm-es és 1/4" 20mm-es méretű menettel rendelkeznek. Ezek a további funkciók jól jöhetnek. Ha olyan videós vagy, akinek egy boom mikrofonra és egy jobb minőségű külső mikrofonra is szüksége van, akkor ezzel a mikrofonnal két legyet üthetsz egy csapásra (ha nem akarod mindkettőt egyszerre használni)! Persze  ha mikrofon rúdra akarod tenni a VideoMic-et számolj azokkal a kiegészítőkkel, melyekkel a jelet a kamerához juttatod (Rode Boompole / Mini Boompole esetén pl. Rode VC1 - a szerk.).

A mikrofon vakupapucsra szerelése után már csak a 3,5mm-es jack csatlakozót kell a kamerába dugni a használathoz. A 20cm-es, spirálozott kábel kihúzható kb. 50cm hosszúra, mely a legtöbb kamera esetén elegendő a mikrofon bemenet eléréséhez. Több kábel fülecske is található a mikrofonon, hogy a kamerának megfelelően különböző pozíciókban lehessen rögzíteni a kábelt.

The Sound of Sound

A rezgéscsillapító segít a kezelés közbeni zajok elnyomásában, megvédi a mikrofont  a rázkódástól, ütődésektől és a kamera kezelési rezgéseitől, de nem szünteti meg ezeket teljes mértékben. A zaj elnyomása - a beépített mikrofon hangjához viszonyítva - nagyon jelentős. Összességében elégedettek voltunk a rezgéscsillapító teljesítményével.

A lehetőség a távolsági mikrofonozásra a Rode VideoMic esetében szintén nagyon kellemes. Könnyedén veszi a közepes hangerejű hangforrásokat is akár 6 méter távolságból. A mikrofon a 6 méternél távolabbi hangokat is jól veszi, de amikor más zavaró hangok, például forgalmi zaj is jelen vannak a helyszínen, a nem kívánt hang felülkerekedik a kívánt hangon. Igazából akkor a legjobb a hang, ha a mikrofon a hangforrás irányába néz. Észrevehető különbség van a mikrofon előtti hangok és az oldalról érkező hangok hangzásában (ez irányított mikrofon, így kell viselkednie - a szerk.). A Rode VideoMic leginkább irányított, de lehetővé teszi, hogy az oldalról érkező hangokat is észleld.

A hangminőség maga a mikrofon legnagyobb erőssége. Részletgazdagon és teljesen szól. Az egyik eredménye a hangminőségre fordított figyelemnek az, hogy sokkal dinamikusabb hangokat kaphatsz. Ez a mikrofon nem fukarkodik a hangminőség terén. Még a mély vágó bekapcsolása esetén is jó hangot kapunk, nem olyan gyerekeset, mint néhány másik mély vágó esetében.

Forrás: Videomaker.com

Értékeld ezt a cikket!.
A cikk még nincs osztályozva  Írj egy véleményt.

Copyright © - 2008-2010 - Mediadot Kft, a Rode mikrofonok hivatalos magyar képviselője.
Telefon: 06 (20) 510 2918 - 2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.
További mikrofonok Sommer Cable kábelek További hangtechnikai eszközök
ViArt - PHP Shopping Cart