Új Rode csíptetős, fej és kitűző mikrofonok Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Évről évre jelennek meg új mikrofonok a Rode kínálatában. Az egykoron csak stúdió mikrofonokat gyártó cég életében viszont csak két, a mostanihoz hasonló újítás volt: amikor elkezdtek broadcast mikrofonokat készíteni, és amikor elindították a színpadi mikrofon termékkört.

A mosatni újítás pedig szintén új termékvonalat indít: csíptetős mikrofonnal, fejmikrofonnal és speciális kitűző mikrofonnal léptünk a piacra nem is akármilyen garanciákkal!

Rode LAVALIER csíptetős mikrofonRode LAVALIER - a csíptetős mikrofon

Már nagyon vártuk, hogy végre legyen saját csíptetős mikrofonunk, mely öregbíti a Rode minőségi hírnevét, sok kiegészítővel kényezteti a felhasználóját és ad valami pluszt is! Megkaptuk...

A LAVALIER csíptetős mikrofon ütésálló és vízhatlan táskájában vízálló POP filter, szélfogó szivacs, kevlár erősítésű kábel, csipesz és szerszámok is helyet kaptak. Így a szett teljes, csupán a régi vezeték nélküli szettünkhöz kell csatlakoztatni!

Rode HS1 fejmikrofonRode HS1 fejmikrofon

A Rode HS1 egy kifejezetten könnyű, egyszersmind minőségi fejmikrofon megoldás. Diszkrét, ergonomikus kialakítású, nagyon jól fejhez igazítható, kiemelkedő hangminőségű mikrofon, mely szintén ütés és vízálló táskában érkezik minden szükséges kiegészítő társaságában.

A HS1 B és P jelzéssel fekete és bőr színben elérhető.

Rode PINMIC láthatatlan, kitűző mikrofonRode PINMIC kitűző mikrofon

A Rode PINMIC egy speciális mikrofon, melynek kapszulája 3 kis tüskével kapcsolódik a mini mikrofon házhoz. A kapszulát a ruha külső felétől, valóban kitűzőként kell átszúrni, és a másik oldalon rögzíteni rá a testet. Ezzel egy kb. 3-4mm-es, a gombnál is kisebb méretű kis mikrofont kapunk, melynek kosara ráadásul cserélhető, így a ruha színéhez is igazíthatjuk!


Valami plusz! - 5 Éves Kedvezményes Csere Garancia

Mindhárom mikrofon típus esetében - egyszerű, 5 perces regisztrációval - igénybe vehető az 5 éves kedvezményes csere lehetőség.
Ezek a mikrofon típusok kialakításuk és felhasználási módjuk miatt igen sérülékenyek. De miért kéne minden egyes "béna" interjúalany taposása, szakítása esetén új mikrofont vennünk?

Regisztráld a mikrofont, és ha 5 éven belül elromlik, eltörik, szétszakad, elázik, jelképes áron (99 Ausztrál Dollárért - kb. 20 000Ft) kicseréljük a mikrofonod!


De számoljunk csak együtt TCO-t!


Bocsi, de ez az egész lényege. A TCO = Total Cost of Ownership, tehát a Használat Teljes Költsége. Ezt úgy számolhatjuk ki, hogy megnézzük mennyibe kerül egy eszköz, és esetünkben 5 év időtartam alatt mennyit kell költenünk a karbantartására.

Rode LAVALIER TCO:
1db LAVALIER cspítetős mikrofont vásárlása:                  kb.       52 000Ft
Minden évben "lezúzzák", és így 4-szer cseréled:             kb. 4 x 20 000Ft
Összesen:                                                                                          132 000Ft

Ez azt jelenti, hogy évente 26 400Ft-ba kerül a Rode LAVALIER csíptetős mikrofon.

Nézzük a konkurencia legelterjedtebb, minőségi típusát!

Legelterjedtebb csíptetős mikrofon TCO:
1db csíptetős mikrofon megvásárlása:                                             kb. 36 000Ft
5 éven keresztül minden évben "lezúzzák", újra megveszed:  kb. 4 x 36 000Ft
Összesen:                                                                                                   216 000Ft

Ez azt jelenti, hogy évente 36 000Ft-ba kerül a legelterjedtebb csíptetős mikrofon.

A döntés persze a Tiéd!

(A számításoknál évente számoltuk a mikrofon elhasználódásával.)