RODE mikrofonok a Budapest-Bamako rally-n! Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

RODE mikrofonok a Budapest-Bamako rally-n! Immár hetedik éve, hogy a „Nagy afrikai futam” azaz a Budapest-Bamako rally vállalkozó szellemű versenyzői első alkalommal nekivágtak a több, mint 8000 km-es távnak Budapesttől az Afrika nyugati partjainál fekvő Mali-ig.

Múlt szombaton, január 15-én újra felkerekedett számtalan kalandvágyó csapat, hogy a hónapokig tartó gondos előkészületek után elinduljanak a 14 napon keresztül tartó, küzdelmes, ámde feledhetetlen kalandokkal tűzdelt utazásra.

Habár a futam első sorban a megpróbáltatások, a fantasztikusan szép de sok veszélyt rejtő természetes környezet szolgáltatta akadályok legyőzéséről, és az életre szóló kalandok során gyűjtött tapasztalatokról és emlékekről szól, azért természetesen versenyről van szó, ahol lesznek helyezettek is. De a versenyen és kalandokon túl a csapatok karitatív munkát is végeznek. Minden csapat ajándékokkal és adományokkal felszerelkezve érkezik a világ 5. és 6. legszegényebb országába, Maliba és Mauritániába.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2012-es futamon a RODE puska és videomikrofonjai is részt vesznek. Az ADVEX Bamako Group vállakozó szellemű csapatát támogattuk egy NTG-2 puskamikrofonnal, egy Stereo VideMic-el és pár hasznos kiegészítővel, hogy élményeiket a legjobb hangminőségben tudják rögzíteni.





Az ADVEX Bamako Group vezetői, Herbály László és felesége Herbályné Szalánczy Ildikó egyben a Fotonatura Természetfotósok Egyesületének vezetőségi tagjai is. A Fotonatura a hazai természetfotósok legkomolyabb és talán legrégebb óta fentálló egyesülete, mely 1992-ben kezdte meg tevékenységét és nem sokkal később felvételt nyert a Természetfotósok Nemzetközi Szövetségébe ("IFWP" International Federation of Wildlife Photography). Az egyesület mottója: „úgy elragadni a pillanatokat az élettől, hogy közben ne hagyjuk rajta semmin - és senkin - a kezünk nyomát, valamint maradandó élményt nyújtsunk képeinken keresztül az érdeklődőknek.”


Az ADVEX Bamako Group versenyzői: Herbály László és Herbályné Szalánczy Ildikó

Az ADVEX Group egy blogot vezet melyre folyamatosan kerülnek fel a friss hírek a rally-ról. Miután a verseny véget ér és a versenyzők hazatérnek, egy videobeszámolót fogunk megosztani az érdeklődőkkel, mely a két hetes kalandút legemlékezetesebb, legszebb és legmegpróbáltatóbb részleteit mutaja majd be – mindezt a RODE videmokrofonok hangján!

Sok sikert kívánunk a 2012 Budapest-Bamako rally résztvevőinek, és hajrá ADVEX Group!!!