My RØDE Reel 2017 - Szavazz te is a kedvenc rövidfilmedre! Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

My RØDE Reel 2017 - Szavazz te is a kedvenc rövidfilmedre!























Az idén negyedik alkalommal megrendezett My RØDE Reel rövidfilmes verseny újra rekordot állíthat, mint a legnagyobb nemzetközi megmérettetés ebben a kategóriában, de ez majd csak a beérkezett és elfogadott alkotások végső összeszámlálása után fog kiderülni.

Ami biztos, hogy az eddig 1300 körüli nevezés kemény feladat elé állítja a szakmai zsűri stábját. Nem kevesebb, mint 29 kategóriában fognak győzteseket hirdetni!

A kategóriákat technikai és műfaji besorolások mentén alakították ki, de idén először helyet kapott a területi szempont is a kategorizálásban, első sorban a távol keleti kultúrák és nyelveik egyedisége miatt, mely nagy mértékben meghatározza a térségben születő alkotásokat.

Ugyancsak idén szerepelhet először a főkategóriában, és viheti el ezzel a legnagyobb nyeremény csomagok egyikét, a legjobb női filmes és a legjobb fiatal filmes is. Ezzel a rendezők egyértelműen jelzik, hogy mennyire fontosnak tartják a nők és a fiatalok szerepét és jövőjét a filmezés világában.

A győztesek kihirdetése július 27-én kezdődik a technikai kategóriákkal és augusztus 4-én zárul a zsűri fő díjazottjával.

A People's Choice Award-ra, azaz a közönségdíjra július végéig lehet szavazatokat leadni és augusztus 2-án fog kiderülni, hogy ki nyeri ezt a kategóriát.

Nagy örömünkre a nevezett alkotások között hat magyar rövidfilmet is találunk.
Ezúton is gratulálunk az alkotóknak és buzdítunk mindenkit, hogy ne fukarkodjanak a szavazatokkal!

A kisfilmeket megnézni (területi szűrés segítségével) és szavazni a következő linken lehet: