A RODE VideoMic hangot ad a Csendes-óceán térségi kommunikációnak Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

A RODE VideoMic hangot ad a Csendes-óceán térségi kommunikációnak A Pacific Black Box projekt célja, hogy lehetőséget és forrást nyújtson a fiatalság részére, hogy tudatosan foglalkozzanak környezeti és szociális témákkal az audiovizuális digitális kommunikációs médiumok segítségével és ezzel közösségük szószólóik lehessenek helyi, nemzeti és globális szinten egyaránt.
Jónéhány RODE Videomikrofon állt szolgálatba a projekt során digitális kamerákhoz és audio rögzítőkhöz csatlakoztatva. A RODE Videomikrofonokat magas hangminőségük, egyszerű használatuk, beépített rezgéscsillapítójuk és robusztus kivitelük miatt választották a projekt hangbeviteli eszközeinek.
Mivel sok résztvevő azelőtt még sosem használt videokamerát illetve számítógépet a fórum ezen eszközök alapfokú kezelési tréningjével, valamint a rögzítéshez használt szoftverek tréningjével kezdődött. 
Ezek után a fiatalok csoportokat alkotva megalkották kisfilmjeiket, amiket 'digi-story'-nak kereszteltek el. A klíma változást és a tengerszint emelkedést érintő témákról kialakult beszélgetések voltak a csoportok érdeklődésének középpontjai. Ezen témák feldolgozásához a résztvevők egy sor, általuk felvett kép illetve hanganyagot prezentáltak.
A dokumentumfilmek közül egyet, ami a Carteret szigetcsoportról és lakóiról szól, az Egyesült Nemzetek (UN) legutóbbi Bonnban tartott konferenciáján bemutatták a delegátusoknak. A Carteret szigetcsoport lakói az első olyan közösség, melyet a tengerszint emelkedése közvetlenül fenyeget. Szakértők szerint 2015-re az egész szigetcsoportot ellepi a tenger, ezzel rákényszerítve lakóit a távozásra.
A projekt teljes sikerrel zárult, ami a helyiek számára biztosított kommunikációs csatornák létrehozását illeti. "Mostmár külsősök, más országok segítsége nélkül is tudom dokumentálni a saját szigetem életét." - nyilatkozta a Cartere szigeteki Nicholas Hakata.