Az új RODE NTG-3 az extrém helyszíni felvétel társa Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Az új RODE NTG-3 az extrém helyszíni felvétel társa
Az NTG-3 egy  a RODE mérnökeinek hosszú évekre visszanyúló tapasztalatai és fejlesztései alapján megtervezett professzionális puskamikrofon, mellyel a broadcast és filmes hangmérnököknek kívánnak kompromisszummentes de megfizethető minőséget kínálni.

Az úgynevezett RF-bias technológiának köszönhetően a RODE NTG-3 képes majdnem minden környezeti hatásnak ellenállni, így jelenleg az egyetlen olyan kondenzátor mikrofon ami igényes hangfelvételre ad lehetőséget szinte bármilyen környezetben. Lehetünk egy trópusi őserdőben, a Szaharában vagy akár az Északi sarkkörön tomboló viharban az NTG-3 megbízható hangminőséget produkál, nem úgy mint hagyományos kondenzátor mikrofon társai.   

Ezen kivételes tulajdonságain túl az NTG-3 rendkívül könnyű (163g), tartós csillogásmentes bevonatot kapott és elképesztően alacsony kezelési és saját zaj jellemzi (13dBA).

Ha épen nincsen használatban, akkor biztonságosan tárolható és szállítható a vízálló alumínium tartó hengerben, ami alapkiszerelésben jár a mikrofonhoz.

"Az új NTG-3 a RODE egyik legérdekesebb mikrofonja." - nyilatkozta Peter Freedman, a cég elnöke. "Biztos vagyok abban, hogy az RF-bias technológiának köszönhető strapabíró kialakítás kombinálva a rendkívül alacsony saját zajjal és kezelési zajjal az NTG-3-at gyorsan piacvezetővé fogja tenni a broadcast és filmes mikrofon kategóriában."

Az ausztrál hangmérnök guru, Ric Creaser (60 Minutes, Survivor, Ausztrál Megasztár) a terepen tesztelte a mikrofont: "Az NTG-3 legnagyobb gyakorlati előnye a valóban alacsony kezelési zaj. Ennek köszönhetően a mikrofonosok, boom operátorok álom mikrofonja lesz!" - vonta le a konklúziót Ric.

"Az audio minőség kivételes; teljes, testes és dinamikus hangot ad, olyat amit eddig csak a legdrágább puskamikrofonoknál tapasztalhattam. A RODE NTG-3-at mostantól fő mikrofonként fogom használni - egyszerűen kiváló!"