Első az NTG-3 a Focus magazin puskamikrofon tesztjében! Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Első az NTG-3 a Focus magazin puskamikrofon tesztjében!
A 2006-2007-es tesztben még a Sennheiser K6 (ME66-al) volt a győztes az NTG-1 és NTG-2 mikrofonokkal szemben, de a 2009 januárban új modellekkel elvégzett megmérettetés a Rode új, NTG-3 puskamikrofonját emelte a videós célú puskamikrofonok trónjára.

Az előző győztessel kezdték a válogatást, a Sennheiser K6 az ME66-os modullal került a rajtvonalhoz (K6/ME66), a Sennheiser MKH416P48, a vadonatúj Rode NTG-3, Audio-Technica AT897, a rövid AT875R, és a BP4029 sztereó puskamikrofon mellett.

Az AT875 - bár az előző tesztben a K6-os szinte minden paraméterében felülmúlta – egy teljes újratervezésen esett át, így ismét jó eséllyel indult a versenyben. Minden említett mikrofon igényesen tervezett és megbízható darab, de a MKH416P48 és a Rode NTG-3 még ezen mezőnyből is kiemelkedik robosztus, strapabíró felépítésével.

4 különböző helyzetben tesztelte a Focus magazin a mikrofonokat: Interjú teszt (3m), Közepes távolságú teszt (6m), Távoli teszt (12m), és Off-Axis teszt (főirányon kívül). A Rode NTG-3 mindegyik helyzetben holtversenyben, vagy egyedüliként az első helyezett volt, így az összesített eredménye a teszt győztesévé tette.

Bízunk benne, hogy a hazánkban már gazdára talált néhány darab NTG-3 híre hamarosan még több videós felhasználóhoz eljut, és elnyűhetetlen büszkeségünket egyre többen használják majd itthon is napi munkájuk során...