Rode M1 dinamikus mikrofon teszt a Pickup magazinban Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Rode M1 dinamikus mikrofon teszt a Pickup magazinban
Egyre-másra jelennek meg a cikkek a Rode új mikrofonjairól. Ezúttal az M1 dinamikus mikrofon került górcső alá, méghozzá az angol Pickup magazin hasábjain. Egy rövid kivonatot készítettünk a cikkről magyar nyelven...

A cikk foglalkozik a dinamikus mikrofonok általános leírásával, felhasználási területeivel  és az M1-et különböző live helyzetekben próbálta ki: vokálra, beszédre, dobra. A konklúziót érdemes elolvasni:

"A Rode M1 egy nagyszerű minőségű mikrofon, mely hosszútávon szolgálja tulajdonosát. Nem merném állítani, hogy az M1 jobb a piacon lévő, már-már szabványnak tekintett vokál modelleknél, de azt igen, hogy partiban van velük, míg az alacsonyabb árkategóriájú mikrofonokat túlszárnyalja. A mikrofon készítés nem egyszerűen egy kapszula beleszerelése egy fém csőbe... kell a jó kimeneti transzformátor méretezés, az ideális iránykarakterisztika, és még sok más apróság. Ez olyan mint a kötéltánc, mindig egyensúlyozni kell a két oldal között, különben az ember leesik!"

"Nagyon megtetszett a Rode M1. Pontosan azt nyújtja, amit a "konzervdoboz" csomagolás ígér: fogta a cingár hangomat és 100% Rock n' Roll-t varázsolt belőle!"

A teljes cikk elolvasható a Pickup Magazin oldalán az online verzió 44. oldalán: http://www.playmusicpickup.co.uk