Az Omega Sound and Light is RODE-dal nyomja! Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Az Omega Sound and Light is RODE-dal nyomja!
Magyarország legnagyobb hang és fénytechnikai szolgáltató cége, az Omega Trading Hungary is RODE mikrofonokat használ a hangosítási feladatainak egy komoly részéhez.

A RODE mikrofonokat valóban a komoly hangosítási feladatok alkalmával használják előszeretettel, hiszen ma már számos komolyzenei előadó és együttes rider-ében szerepelnek a RODE termékei.

Az augusztus 8-án, Pécsen megrendezésre kerülő Plácido Domingo koncerten a stáb – a rider-nek megfelelően – NT5 és NT55 ceruzamikrofonokat fog használni az együttes hangosítására.

Frenreisz Károly – az Omega Trading ügyvezetője – már 2006 nyarán közelebbi kapcsolatba került az Ausztrál gyártó termékeivel, mivel az akkorra tervezett, de sajnos a művész tragikus halála miatt elmaradt Lucano Pavarotti koncertet már NT5 mikrofonokkal kívánták hangosítani. Bevallásuk szerint azóta számos, első sorban komoly zenei produkció alkalmával bizonyította már számukra az NT5 a rátermettségét. Azóta azonban már piacon van a ceruzamikrofon legújabb változata, az NT55 amit két cserélhető kapszulával (omni és kardioid) és fejlettebb szolgáltatásokkal (mélyvágás és csillapítás) szállít a RODE.

A pécsi Domingo koncerten, majd a hónap végén egy Mendelssohn koncerten is már hadrendbe állítják a nem rég vásárolt NT55 mikrofonokat az Omega szakemberei.