Dr. House - Canon EOS 5D MarkII DSLR-el Az oldal nyomtatásaAz oldal nyomtatása

Dr. House - Canon EOS 5D MarkII DSLR-el
Egyre több fotós és videós szakmai oldalon és blogon jelenik meg cikk: "A Dr. House sorozatot Canon EOS 5D MarkII DSLR fényképezőkkel vették fel". Mi van?

Nem kell csodálkozni, ez itt már a jövő, amiben az operatőrök már nem fognak sérvet kapni a kamera cipeléstől, egy Canon EOS 5D MarkII, egy RedRock steadycam vagy válltámasz és egy jó - pl. Rode - puskamikrofon és indulhat a forgatás!

Szinte berobbant az online médiába a hír, mely szerint az itthon is népszerű Dr. House sorozat ötödik évadának befejező részét  a néhány ezer dolláros Canon EOS 5D MarkII HD videó felvételre képes fényképezőgépekkel vették fel. A stáb a hírek szerint a teljes forgató szettet lecserélte, a kamerát egy Redrock Micro steadycam, válltámasz szerűség és egy Canon EF 24-70mm objektív egészítette ki, mellyel a teljes szett ára alig 6000USD lett.

Nézzük meg az eredményt!



Sajnos az összes cikket végigolvasva sem sikerült kideríteni, hogy a felvételhez milyen külső mikrofonokat használtak, de biztosan volt mikrofonrúdon belógatott puska, és a kamera vázon is elférhetett egy másik.

No de mi lehet a tanulság az itthoni filmeseknek?

Végy egy 5D MarkII-t, rendelj hozzá egy Redrock tartó szettet, majd válassz hozzá illő Rode mikrofont!

1. Rode VideoMic - irányított, olcsó mikrofon,
2. Rode SVM - sztereó, jack csatlakozós mikrofon,
3. Rode NTG-2 + SM3 + VXLR - professzionális puska mikrofon, belső táplálással.

Sok sikert és spórolást az új, (H)DSLR filmezéssel!