Rode mikrofonok
Rode mikrofon hírek  Kategóriák
Rode mikrofon tesztek Rode mikrofon tesztek
Rode mikrofonnal nyomják Rode mikrofonnal nyomják
Rode mikrofon hírek  Népszerű

Elindult a 2016-os My RØDE Reel rövidfilmes verseny

NyomtatóbarátMond el egy barátodnak
My RØDE Reel 2016
Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a My RØDE Reel nemzetközi rövidfilmes verseny, mely az elmúlt évek során igazi közösséggé kovácsolta a világ legkülönbözőbb részein dolgozó feltörekvő filmeseket. A tét tavaly óta megint nőtt: a 2016-os verseny összdíjazása $300.000! Idei újdonság a legjobb női filmesnek járó különdíj, mellyel szeretnék elismerni és tovább bátorítani a szakmában dolgozó nőket, valamint a műfaji különdíjak között a 'Music Video' kategória. A RØDE Microphones mint ötletgazda és fő szervező idén is olyan támogató partnereket tudhat a verseny mögött, mint az Adobe, ATOMOS, Black Magic Design, Kessler, Teradek, Sachtler, Zeiss, stb...   Az idei verseny zsűrijében ismét szerepel Phillip Bloom és Rodney Charters. Harmadikként most Shane Hurlbut csatlakozik a csapathoz, mint a zsűri vezetője. Utóbbi személyében egy olyan Hollywood-i operatőrt tisztelhetünk aki számos nagy sikerű film, mint például a Félprofi, a Terminátor - Megváltás és a Koponyák, képi megjelenítéséért felelt.


A My RØDE Reel harmadik évében két új díj kerül bevezetésre, várhatóan véglegesen. A fökategóriák között találjuk a legjobb női filmesnek járó díjat, valamint a műfaji alkategóriákban megjelent a 'Best Music Video', azaz a legjobb zenei videónak járó díj is. Ez utóbbi egyértelmű döntés volt, hiszen az elmúlt két évben rengeteg zenei videó került a versenybe, melyek közül nem egy a zsűri véleménye szerint is tökéletesen megállja a helyét a nagy költségvetésű, nemzetközi mezőnyben.

A szervezők eddig is szívügyükként tekintettek a tanulni vágyók számára elérhető minőségi oktatás biztosítására, az előző két szezonban nemzetközileg elismert szakértők segítségével alkották meg rövid oktató filmjeiket, melyek végigvezették az érdeklődőket egy filmes produkció teljes munkafolyamatán, tippeket, hasznos ötleteket adva  nem csak a versenyre nevezettek, de bárki számára. Idén ezen a téren is feljebb került a léc:

Minden nevező ingyenes hozzáférésben részesül a Story & Heart online filmakadémia "Academy of Storytellers" könyvtárában található, elismert szakemberek által készített oktató videókhoz,

valamint

a Legjobb Rövidfilm és a Legjobb Fiatal Filmes díj nyertesei a számos nagy értékű technikai nyereményen felül részt vehetnek a New York Film Academy 4 hetes workshopján, melynek költségeit a RØDE Microphones állja!


A verseny szabályai nem módosultak múlt év óta. A nevezéshez szükséges tennivalók:
A regisztrációt követően kapni fogsz az email címedre egy kezdő csomagot (Starter Kit), mely tartalmazza a nevezéshez szükséges összes információt és segéd anyagot.

A legfontosabb természetesen:
 1. Készíts egy rövidfilmet, bármely műfajban, mely nem hosszabb 3 percnél.
 2. Készíts egy werkfilmet a forgatásról, melyen egyértelműen látszik a RØDE termék amit a forgatáson használtatok. A werkfilm hossza se legyen több 3 percnél.
 3. Mindkét film elejére vágjátok be a kezdő csomagban található My RØDE Reel címkártyát.
 4. Töltsd fel mindkét filmet a YouTube-ra és ellenőrizd, hogy nyilvános legyen az elérhetőségük.
 5. A www.myrodereel.com weboldalon a 'Submit' menüpontban add meg elérhetőségeidet és a feltöltött videók internet címét.
 6. Buzdítsd ismerőseidet, hogy minél több megtekintést érjenek el filmjeid.
A díjazás a már megszokott fő és alkategóriákban történik, egy új főkategóriával kiegészülve:
 • Legjobb rövidfilm (zsűri ítélete szerint)
 • Legjobb werkfilm (zsűri ítélete szerint)
 • Legjobb fiatal filmes (zsűri ítélete szerint)
 • Legjobb női filmes (zsűri ítélete szerint)
 • Közönség díj (YouTube megtekintések alapján)
Az alkategóriákban 8-8 díj kerül kiosztásra a műfaji és technikai besorolások alapján.

A díjak összértéke 300.000 USD!

A kategóriák és a hozzájuk tartozó díjak itt találhatók részletesebben.

Fontos figyelni a nevezési határidőre! Nevezésed július 1-én éjfélig adhatod le - illetve töltheted fel a www.myrodereel.com oldalon - KELET-AUSZTRÁLIAI IDŐ SZERINT!!!
A Kelet-Ausztráliai Időszámítás 9 órával előrébb jár a magyar (Közép-Európai) időszámításhoz képest, így a nevezések leadási határideje magyar idő szerint június 1. 15:00h!

A legbiztosabb, ha nem hagyod kicsúszni a projektet a kezedből és bőven határidőn belül túl esel a nevezéshez szükséges tennivalókon.

A pályázott alkotások átböngészéséhez nem kell a YouTube-on keresgélned, a www.myrodereel.com oldalon a 'Watch' menüpontban műfajra és országra keresve böngészheted és nézheted meg a filmeket. Itt ellenőrizheted, hogy filmed nevezése sikeres volt e (a nevezést, azaz filmjeid linkjeinek megadását követően el kell telnie egy kis időnek, mire jóvá hagyják azt és filmed megtekinthető lesz a myrodereel.com oldalon).

Bízunk benne, hogy idén is lesznek a versenyzők között magyar tehetségek és ezúton előre is sok sikert kívánunk nekik!

Bátorításul és kedvcsinálónak ajánljuk a következő videót, melyet a RODE Microphones munkatársai készítettek kifejezetten a My RØDE Reel 2016 versenyre:    És az alkotáshoz tartozó werkfilm:

Értékeld ezt a cikket!.
A cikk még nincs osztályozva  Írj egy véleményt.

Copyright © - 2008-2010 - Mediadot Kft, a Rode mikrofonok hivatalos magyar képviselője.
Telefon: 06 (20) 510 2918 - 2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.
További mikrofonok Sommer Cable kábelek További hangtechnikai eszközök
ViArt - PHP Shopping Cart