Rode mikrofonok
Kapcsolat
A Rode mikrofonok hazai képviselője
MediaDot Kft
2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.

Telefonáljon a Rode mikrofon Magyarországnak06 20 510 2918
06 30 859 3890
06 30 683 9937
Email:

Szervíz tel.: 06 30 318 3857
Szerviz email: szerviz[kukac]mediadot[pont]hu
Szállítási információk
Rode Mikrofon webáruház szállítási információkTermékeinket 24 órás, futáros szállítással juttatjuk el Önnek. A délelőtt 11 óráig feladott rendelések már másnap megérkeznek, míg a délutáni rendeléseket 1 nappal később kapja meg.
Személyes átvétel esetén székhelyünkön (2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.) hétköznap 9 és 17 óra között veheti át a termékeket.

Rode Mikrofon GYIK

A mikrofonom nem szólal meg, mit tehetek?  Értékeld!

Ha NTK, K2 vagy Classic II (csöves) mikrofonról van szó, ellenőrizd, hogy a táp be van-e kapcsolva. Más esetben ellenőrizd, hogy a Fantom táplálás be van kapcsolva a keverődön. Ha nem ez a problémád oka, próbáld meg egy másik csatornán, egy másik kábellel és/vagy másik hangfallal, fejhallgatóval, hogy bebizonyosodjon, nem más eszköz okozza a hibát.
TovábbTovább

Kicserélhetem a mikrofonom vákumcsövét?  Értékeld!

Azt ajánljuk, hogy a hozzád legközelebbi, hivatalos RODE szervizt bízd meg ezzel a feladattal, de ha mindenképp magad akarod elvégezni a cserét, nagyon vigyáznod kell arra, hogy nehogy áramütést szenvedj. TovábbTovább

Van a mikrofonomra garancia?  Értékeld!

Garanciánk a hibás termékre és hibás alkaltészekre vonatkozik az eredeti vásárló esetén. A RODE megjavítja, vagy kicseréli a hibás terméket, de a hozzád legközelebbi, hivatalos RODE szervizbe neked kell bevinned, vagy díjmentesítetten elküldened, hogy elvégezhessék a javítást.
TovábbTovább

Láttam speciális akusztikai határolót a mikrofon mögé. Ez javítani fogja a vokál hangot?  Értékeld!

A mikrofon mögé helyezhető határolók segítenek a visszaverődő hangok elnyomásában és az énekes hangjának falhoz veődő részét is csökkenthetik, mely csökkenti a reflexiókat. Tapasztalataink szerint ez akkor a leghatásosabb, hogy az énekes mögé is egy elnyelő falat használnak.
TovábbTovább

Miért van szükségem pop filterre és melyik típus a legjobb?  Értékeld!

A hang a levegő rezgésének eredménye és a mikrofon ezt a rezgést alakítja át elaktromos jellé. Amikor B, P vagy M hangot énekelsz, nem csak a levegőt rezgeted, hanem nagy szuszt eresztesz ki, ami, ha közelről énekelsz, a mikrofon membránján egy nagyon erős, mély puffanást okoz.
TovábbTovább

Mindenképp szükséges rezgésgátló fogó haszálata a mikrofonos felvételnél?  Értékeld!

Nem minden esetben, de csökkenti a felfogatástól a mikrofonhoz jutó nemkívánatos, alacsony frekvenciás rezgések szintjét. Ilyen tipikus rezgéseket kelt a lépészaj (a színpadon), a lábdob vagy a közönség.
TovábbTovább

Létezik jó hangú vokál mikrofon, amely minden énekeshez illik?  Értékeld!

A rövid válasz: Nem! Viszont egy kevésbé karakteres hangzású mikrofonnal általában jól alkalmazkodhatsz az énekes karakteréhez a mikrofontávolság megválasztásával.

Például a kardioid iránykarakterisztikás mikrofonoknak jellemzően van egy mély kiemelésük, amikor közelről használjuk őket (proximity effektus), így ha a hang túl vékony (nincs mély) egy énekesnél, kérd meg, hogy énekeljen közelebbről.
TovábbTovább

Problémám van az akusztikus gitár felvétellel. Hogyan lehet a legjobb eredményt elérni?  Értékeld!

Alapszabály, hogy a kis. kondenzátor kapszulás mikrofonokkal lehet a legjobb eredményeket elérni, de azért használhatók a nagy membrános mikrofonok is, ha csak ezek állnak rendelkezésre. Ha lehet, kerülni kell a dinamikus mikrofonok használatát, mert érzékenységük és a magas frekvenciás átvitelük rendszerint elmarad a tipikus kondenzátor mikrofonokétól.
TovábbTovább

Észrevettem, hogy az XLR csatlakozó egyik tüskéje hosszabb a többinél. Ilyet még nem láttam más mikrofonoknál - a RODE miért ilyen?  Értékeld!

Az XLR csatlakozó föld pontja (pin 1) úgy lett kielekítva, hogy kissé hosszabb legyen a másik két lábnál. Ez azért van, hogy a csatlakozó bedugásánál az első érintkező pont a föld legyen.
TovábbTovább

A mikrofonom zajosabb, mint amire számítottam, mit tehetek?  Értékeld!

Először is próbáld ki egy másik csatornán, egy másik kábellel és/vagy másik hangfallal, fejhallgatóval, hogy bebizonyosodjon, nem más eszköz okozza a zajt.
TovábbTovább
Copyright © - 2008-2010 - Mediadot Kft, a Rode mikrofonok hivatalos magyar képviselője.
Telefon: 06 (20) 510 2918 - 2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.
További mikrofonok Sommer Cable kábelek További hangtechnikai eszközök
ViArt - PHP Shopping Cart