Rode mikrofonok
Rode mikrofon hírek  Kategóriák
Rode mikrofon tesztek Rode mikrofon tesztek
Rode mikrofonnal nyomják Rode mikrofonnal nyomják
Rode mikrofon hírek  Népszerű
Rode mikrofon hírek  Újdonságok
 RØDE NT5 ceruza mikrofon teszt

Rode M1 mikrofon teszt a Straydog Stúdióban

NyomtatóbarátMond el egy barátodnak
Rode M1 mikrofon teszt a Straydog Stúdióban
Puha Szabolcs, a Straydog Stúdióban tesztelte a Rode M1 dinamikus mikrofont. Szabolcs véleménye határozott, és szakmai, ami nem is csoda ismervén zenei széleslátókörűségét:  a stúdióban szerteágazó stílusú felvételeket készít a jazztől, a hiphopon keresztül az indie rockig,  nyolc éves hangmérnöki pályafutása alatt számos budapesti stúdió alkalmazásában volt és több mint 30 nagylemez fűzödik a nevéhez. (Ez Basic, The Qualitons, Ozon, Sleeping Camels etc.)

"Superzero zenekar a stúdióban. A Fish! zenekar néhai tagjainak új projektje.Gitár felvétel. Minden hangszer felvételénél több mikrofont is ki szoktam próbálni. Először ritmusgitár részek felvétele vintage Washburn elektro akusztikus gitárral 70-es évekbeli Fender Prosonic full csöves erősítővel. Hasonló konstrukció mint a Twin Reverb, 2*12-es hangszóróval. AKG D190 (Beatless mikrofon), Sennheiser MD21 és az új Rode M1 a versenyben. A D190-esen hozza a megszokott kicsit tompa de az alaphangok tartományában (200-380 Hz körül) rendkívül részletes hangot. A Sennheiser presence környékén (1 KHz) rendkívülgazdagon szól ám a 2-3000 Hz körüli kellemetlen felharmónikus tobzódást, ami jellemző a csöves Fenderekre, rendkívül kihangsúlyozza. Igazi vintage sound, de most nem erre van szükségünk. Ha szólógitár sávról lenne szó ő lenne a győztes. A Rode M1-nek van a leglineárisabb frekvenciamenete kellemes mély 80-120 Hz körüli emeléssel és pont ott erősít rá középmagasra, ahol a Fendernél már vége van a frekvenciamenetnek. Nem kell mondanom, hogy ő lett a győztes az együttes választása alapján.


Gibson Jazz gitár refrén sávjainál is hasonló megfontolásokból a Rode M1-es győzőtt megint. Nem azért mert új és használni szeretném, hanem mert ebben a felvételi szituációban ez szólt a legjobban. A szólókat az MD 21-essel vettük fel mert erősen színezett hangzásra volt szükségünk.

További tapasztalatok majd következnek."

Bővebb információk:
www.straydogstudio.hu
www.myspace.com/asamaxÉrtékeld ezt a cikket!.
A cikk még nincs osztályozva  Írj egy véleményt.

Copyright © - 2008-2010 - Mediadot Kft, a Rode mikrofonok hivatalos magyar képviselője.
Telefon: 06 (20) 510 2918 - 2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.
További mikrofonok Sommer Cable kábelek További hangtechnikai eszközök
ViArt - PHP Shopping Cart